Εκλογές Com.It.Es 2021

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τις Εκλογές Com.It.Es 2021

Αγαπητή Συμπατριώτισσα, αγαπητέ Συμπατριώτη,

στις 3 Δεκεμβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανανέωση των Επιτροπών των Ιταλών του Εξωτερικού (Com.It.Es).

Οι Com.It.Es είναι οργανισμοί εκπροσώπησης της ιταλικής κοινότητας και λειτουργούν για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των μελών της στην ξένη χώρα στην οποία βρίσκονται. Οι Com. It.Es. προσφέρουν διάφορες υποστηρικτικές δράσεις στους ομοεθνείς: μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με την εύρεση σπιτιού, για το συνταξιοδοτικό σύστημα ή τον τρόπο εγγραφής των παιδιών στα σχολεία. Μπορούν επίσης να οργανώσουν σεμινάρια, συναντήσεις και συνέδρια, τμήματα γλωσσομάθειας, μαθήματα κατάρτισης και επαγγελματικής ενημέρωσης, πολιτιστικές πρωτοβουλίες για την προώθηση του ιταλικού πολιτισμού, προγράμματα ανταλλαγής καθώς και δραστηριότητες ψυχαγωγίας ή αθλητισμού.

Σε αυτό το σημαντικό εκλογικό ραντεβού μπορούν να συμμετέχουν οι Ιταλοί πολίτες άνω των 18 ετών που είχαν εγγραφεί στο AIRE (Μητρώο Ιταλών που διαμένουν στο εξωτερικό) έως τις 3 Ιουνίου 2021. Οι εκλογές θα διεξαχθούν δια αλληλογραφίας: η Πρεσβεία θα στείλειτον εκλογικό φάκελο μέσω ταχυδρομείου μόνο σε εκείνους τους ψηφοφόρους που μέχρι τις 3 Νοεμβρίου θα έχουν ζητήσει να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο για τις εκλογές Com.It.Es.

H εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Πρεσβείας είναι ήδη δυνατή μέσω της διαδικτυακής Πύλης των προξενικών υπηρεσιών Fast It, διαθέσιμη σε αυτόν τον σύνδεσμο:
https://serviziconsolari.esteri.it/ScoFE/index.sco

Η υπηρεσία εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο είναι προσβάσιμη επιλέγοντας “Ana­gra­fe con­so­la­re e AIRE” και στη συνέχεια “Doman­da di iscri­zio­ne nell’elenco elet­to­ra­le per le ele­zio­ni dei COMITES”. Η διαδικασία μέσω Fast It είναι πλήρως καθοδηγούμενη, ψηφιακή, γρήγορη και ασφαλής.

Ως εναλλακτική λύση αντί του Fast It, μπορείτε να συμπληρώσετε και να καταθέσετε τη φόρμα για εγγραφή, είτε προσωπικά, είτε ταχυδρομικά ή με πιστοποιημένο e-mai­l/­PEC, έχοντας φροντίσει να ακολουθήσετε τις διαδικασίες όπως περιγράφονται στο ειδικό ενημερωτικό που έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο της Πρεσβείας:

Στο ίδιο ενημερωτικό υλικό καταγράφονται και οι διαδικασίες σύνταξης των καταλόγων των υποψηφίων με την υπογραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Com.It.Es, μπορείτε να επισκεφτείτε τους θεσμικούς ιστότοπους της Far­ne­si­na (https://www.esteri.it) και της Πρεσβείας και τα κοινωνικά
τους κανάλια (social).

Can­cel­le­ria Con­so­la­re ad Atene
Patriar­chou Ioa­kim 38, 10675, Atene

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog, Ανακοινώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: .