ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ ΒΙΝΙΕΤΕΣ

— ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ —
ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ ΒΙΝΙΕΤΕΣ, παρουσίαση βιβλίου της Αντωνίας Σακελλαρίου
Συνεδριακός χώρος Πατριαρχείου – Λέρος, 7 Ιουλίου 2017 στις 8 μμ
_________________________________
Θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 8 μμ στο Συνεδριακό χώρο Πατριαρχείου η παρουσίαση βιβλίου Βενετσιάνικες Βινιέτες της Αντωνίας Σακελλαρίου, διοργανωμένη από τον Ελληνο-Ιταλικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ με την συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου.

Έτσι λοιπόν μ` αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο, σε παίρνει η Αντωνία από το χέρι για να σου γνωρίσει πέντε μεγάλες πόλεις του κόσμου, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από το 1797 μέχρι το 2007. Τη Βενετία, τη Θεσσαλονίκη, τη Μαδρίτη, μια κάποια μικρή λουτρόπολη στην Πελοπόννησο και τη Νέα Υόρκη, άρρηκτα δεμένη με τη Νέα Ορλεάνη και τον τυφώνα Κατρίνα.
Σε κάθε πόλη, η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος είναι πάντα ταραγμένη και κομβική. Συγκλονιστικές ανακατατάξεις, περιγράφονται με τόσες λεπτομέρειες που νομίζεις πως είσαι και εσύ εκεί και τις βιώνεις σαν ένα παράξενο δείγμα ανθρώπου που ζει εκατοντάδες χρόνια περιδιαβαίνοντας χώρες και ηπείρους, συμμετέχοντας σε αιματηρές λαϊκές εξεγέρσεις που καθόρισαν τη συνέχεια μέχρι και σήμερα. Και κάπου εκεί, ξεφυτρώνουν οι μικρές, ανθρώπινες ιστορίες, κάτι σαν παράπλευρη απώλεια στη μεγάλη εικόνα.
Μπλέκονται έτσι μαγικά, το μικρό ανθρώπινο παρόν με τα μεγάλα ιστορικά πεπραγμένα, και ο αναγνώστης μένει μόνος ν` ακολουθεί τους ήρωες προσπαθώντας να καταλάβει της ιστορίας τα τερτίπια. [Βίκυ Θεοτοκάτου]

Θα παρουσιάσουν το βιβλίο η Βίκυ Θεοτοκάτου, γιατρός, η Σιμέλα Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός, και η Ηλέκτρα Κωστοπούλου, ιστορικός.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η Φανή Ιωαννίδου και η Κιάρα Μπραμπίλα.
Τυπωμένο από τις εκδόσεις Κέδρος, το βιβλίο παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα τον προηγούμενο Φεβρουάριο από τους συγγραφείς Θανάση Νιάρχο και Δημήτρη Κωστόπουλο.

www.aial.gr

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog.