ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ!!!


δημοσιεύτηκε από κ.Τάκης Πετρόπουλος
Σύμβουλος του αθλητισμού Δήμου Πατρέων

ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ!!!
Να μας τρελάνει βάλθηκε το por­tal της “γηραιάς” εφημερίδας της πόλης.
Επειδή λέει έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουμε να σκάσει ένα γκαζάκι οικιακής χρήσης, που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι μας…
Επειδή έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουμε να εκραγεί ο θερμοσίφωνας μας, ή του γείτονα, να τρυπήσει τους τοίχους (ως πύραυλος ) και να μας σκοτώσει…
Επειδή έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από κανέναν καυστήρα καλοριφέρ, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί…
Επειδή ακόμη και οι ξυλόσομπες σκοτώνουν με τα δηλητηριώδη αέρια που εκλύουν…
Επειδή έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουμε να την πέσουμε με κανένα αεροπλάνο…
Επειδή έτσι κι αλλιώς δεν αποκλείεται ένα τραίνο να επισκεφτεί απρόσκλητο την κρεββατοκάμαρα μας…
Επειδή (συμπληρώνω εγώ) έτσι κι αλλιώς μπορεί να πέσει καμιά γλάστρα από κανένα μπαλκόνι στο κεφάλι μας…
Επειδή τελικά έτσι κι αλλιώς σε τούτη τη ζωή υπάρχουν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που μας απειλούν, η “γηραιά” απορεί κι εξανίσταται με όποιον αντιτίθεται στην εγκατάσταση σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Νέο Λιμάνι, για τον ανεφοδιασμό των πλοίων, επικαλούμενος τον κίνδυνο ατυχήματος!
Με την τετράγωνη λογική δια της οποίας “ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι” επειδή και ο ένας και το άλλο είναι “όργανα”, η “γηραιά” εξισώνει το γκαζάκι και τινά άλλα ανόμοια με τις τεράστιες δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θέλουν να εγκαταστήσουν ανάμεσα σε δύο πάρκα αναψυχής που απολαμβάνουν χιλιάδες πολίτες και παίζουν μικρά παιδάκια και σε απόσταση αναπνοής από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης!
Επιχειρηματολογεί μάλιστα λέγοντας ότι οι δεξαμενές είναι πιο ασφαλείς από τα γκαζάκια, τους θερμοσίφωνες, τους καυστήρες, τις ξυλόσομπες, τα αεροπλάνα, τα τραίνα, τις γλάστρες κ.ο.κ., γιατί οι δεξαμενές είναι πιστοποιημένες και θα συντηρούνται επιμελώς με εγγυητή τον αδιαμφισβήτητο φύλακα άγγελο των λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Επιδέξια πάντως αν και… “γηραιά” βρίσκει και διαβατήριο στην αρλούμπα για να την περάσει στο λογικοφανές. Τα γκαζάκια λέει τα χρησιμοποιεί ως μικρογραφία της πραγματικότητας. Έ, βέβαια “γηραιά” μου ακόμη κι ένας βλάξ εύκολα αντιλαμβάνεται ότι οι τεράστιες δεξαμενές ισοδυναμούν με δεκάδες χιλιάδες γκαζάκια και τυχόν ατύχημα τους θα προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη καταστροφή απ’ ότι μπορεί να προκαλέσει το γκαζάκι, ο θερμοσίφωνας, ο καυστήρας, η ξυλόσομπα κ.ο.κ.
Για να μην αδικήσω πάντως τη “γηραιά”, οφείλω να επισημάνω ότι διαθέτει αυτογνωσία. Κυνική και ξετσίπωτη βέβαια, αλλά αυτογνωσία. Γνωρίζει ότι για μία εισέτι φορά θα την χαρακτηρίσουν ολιγαρχική και δηλώνει πως δεν την χαλάει καθόλου αυτό. Άλλωστε γιατί να την χαλάει, ψέμμα είναι?
Μετά ταύτα αβίαστα αναφωνώ… πόσα θες να μας τρελάνεις!!!

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog.