Γεύσεις Ελλάδας στην Formia

«ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΒΑΛ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 19/08-21/08/2016, FORMIA (LT), ΙΤΑΛΙΑ 


Δύο υπέροχες εμφανίσεις από την Θεσσαλονίκη, θα κλείσουν με την βραδιά της 21 Αύγουστου 2016, το φεστιβάλ θεάτρων τέχνης της Μεσογείου που γίνεται στην For­mia υπό την καλλιτεχνική ευθύνη του Mau­ri­zio Stammati.

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με το μαέστρο Mau­ri­zio Stam­ma­ti, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Μπέρτολντ Μπρεχτ της For­mia και διοργανωτή του φεστιβάλ, πρότεινε και παρουσίασε στο φεστιβάλ τις δυο καλλιτέχνιδες από την Θεσσαλονίκη:
Μαρία Aραμπατζή και Αλεξία Τανουρη


Αλεξία Τανουρη γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ακορντεόν στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Αρουτζίδη ενώ παράλληλα με τις σπουδές στο όργανο είχε ενεργή συμμετοχή στη χορωδία και τη συμφωνική ορχήστρα του ωδείου παίζοντας φαγκότο. Σπούδασε αρμονία με τους καθηγητές Πέτρο Μπεκιαρίδη και Ιωάννη Μπαρούτα. Από το 1989 ως και το 1996 συμμετείχε στην ακορντεονάτα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και στο οκτέτο ακορντεόν στη Θεσσαλονίκη με παρουσιάσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1996 λαμβάνει μέρος στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό ακορντεόν στη Λάρισα αποσπώντας το 3ο βραβείο στην 1η κατηγορία. Το 2000 παραβρέθηκε και παρακολούθησε το διεθνές φεστιβάλ ακορντεόν στο Castel­fi­dar­do της Ιταλίας, τη γενέτειρα πόλη του ακορντεόν. Εκεί της γεννήθηκε το ενδιαφέρον για τον τρόπο κατασκευής του οργάνου και για ένα χρονικό διάστημα εργάζεται σε εργοστάσιο κατασκευής ακορντεόν .
Συμμετέχει σε μουσικά δρώμενα και εμψυχωτικά προγράμματα για παιδιά με την ομάδα του Κρουστόφωνου όπως και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών. Το 2010 γίνεται μέλος του μουσικού σχήματος «Σταλαγμίτες» με έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα ενώ από το 2012 πραγματοποιεί σόλο εμφανίσεις με ακορντεόν και φωνή. Το 2014 με το ντουέτο “Al.Ma. Piz­zi­ca­ta” πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη. Με το ίδιο ντουέτο πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση στο Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για παιδιά αφιερωμένη στην ιταλική παραδοσιακή μουσική. Με το ντουέτο AL.MA. Piz­zi­ca­ta φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή “Vola­re” όπου μίλησε για τη δουλειά τους.
Το 2016 γίνεται μέλος του συγκροτήματος Inter­rail και παρουσιάζει παραδοσιακά τραγούδια από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής, ακορντεόν, αυτοσχεδιασμού και άλλα μουσικοπαιδαγωγικού χαρακτήρα. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως μουσικός.

Μαρία Aραμπατζή γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ακορντεόν στο Ωδείο Στεφανίδου στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε με καθηγητή το Σπύρο Μελισσανίδη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη) με καθηγητές τους Σκάρπα Αριστείδη και Αθανασιάδη Δημήτρη στο Ωδείο Στεφανίδου και στο Μακεδονικό Ωδείο αντίστοιχα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές στο ούτι και σε άλλα ελληνικά παραδοσιακά όργανα. Έλαβε μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς καταλαμβάνοντας το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ακορντεόν στην Κοζάνη το 2005 και το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ακορντεόν στα Γρεβενά το 2007.
Έχει εργαστεί στο Ωδείο Ματσίγκου στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης ως καθηγήτρια ακορντεόν. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα του Κρουστόφωνου, παίρνοντας μέρος σε μουσικοπαιδαγωγικά και εμψυχωτικά προγράμματα για παιδιά.
Το 2011 ολοκληρώνει τις προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2014 τις μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιταλικής και Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Μπολόνιας Alma Mater Stu­dio­rum της Ιταλίας και στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Marc Bloch.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει οργανώσει εκδηλώσεις σε μουσικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής παίρνοντας μέρος σε διάφορα μουσικά δρώμενα.
Το 2014 με το ντουέτο “Al.Ma. Piz­zi­ca­ta” πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη. Με το ίδιο ντουέτο πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση στο Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για παιδιά αφιερωμένη στην ιταλική παραδοσιακή μουσική. Με το ντουέτο AL.MA. Piz­zi­ca­ta φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή “Vola­re” όπου μίλησε για τη δουλειά τους.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού και μουσικού περιεχομένου στο Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο.
Το 2015 παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μουσική του ευρωπαϊκού κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στη Μάντοβα.

Τα κορίτσια, με πλούσια μουσική εμπειρία, θα εκτελέσουν στην For­mia ένα ρεπερτόριο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική (ακορντεόν και μπουζούκι).

07 08 16 Συνέντευξη με τον Maurizio Stammati

Παρουσίαση του Φεστιβάλ θεάτρων Τέχνης της Μεσογείου – For­mia 2016

“H For­mia στο κέντρο της Μεσογείου…
‘Eνα όμορφο φάρο στη μέση της Μεσογείου…
Πολιτισμό και Καλλιτέχνες: μια πραγματική ελπίδα ειρήνης για αυτή τη θάλασσα τόσο πολύπλοκη σε αυτή την εποχή…”

Κυριακή, 14 Αυγούστου


Σημερινό άρθρο της εφημερίδας ‘Cor­rie­re del­la Sera’ που μιλάει για το φεστιβάλ…, για τη συναυλία των παραδοσιακών ελληνικών μελωδιών με τη Μαρία και την Αλεξία…, για τα γεγονότα που σχετίζονται με την Ελλάδα …

η μαγική βραδιά της 21 Αυγούστου

Par­co di Gia­no­la – Por­tic­cio­lo Romano

Latina Editoriale – 26 Αυγούστου


μεγάλη επιτυχία για την δωδέκατη έκδοση του φεστιβάλ…

πέντε χιλιάδε Επισκέπτες

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Blog, Ανακοινώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , .