ενημερώσεις «Φθινόπωρο all’italiana»

συνεχίζει από… «Φθινόπωρο all’italiana»

H ένατη και τελευταία εβδομάδα

του διαδικτυακού αφιερώματος στον πολιτισμό Made in Italy περιλαμβάνει πολλά βίντεο σε όλα τα τμήματα, διαθέσιμα στο διαδίκτυο έως την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου:
- το αφιέρωμα Η κουζίνα πάει σινεμά με έξη επιλεγμένες ταινίες σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη,
- Αφιέρωμα στον Καμιλέρι, με την πρώτη τηλεοπτική σειρά Ο νεαρός Μονταλμπάνο και το ντοκιμαντέρ Ο Δάσκαλος χωρίς κανόνες,
- Σώμα με σώμα, το ντοκιμαντέρ των Μάριο Μπρέντα και Κάριν Ντε Βιλλέρς βασισμένο στις πρόβες της παράστασης Ορχιδέες του Πίπο Ντελμπόνο,
- τρεις συναυλίες του διαδικτυακού φεστιβάλ Mουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα,
- Ο Χορός στα χρόνια της πανδημίας (βιντεο)χορογραφικές και μουσικές δημιουργίες από το Aterballetto και το La Toscanini,
- το τμήμα Design με τα τέσσερα βίντεο Το σχήμα των ιδεών και το ντοκιμαντέρ Earth Stations,
- το τμήμα Fashion με τα τέσσερα βίντεο του Athens Fashion Film Festival,
- το τμήμα Γαστρονομία με συνταγές και τσιμπολογήματα της Σικελικής κουζίνας, και ένα αφιέρωμα σε δυο μεγάλους Δασκάλους: τον Aρτούζι και τον Mαρκέζι.

Σας αποχαιρετάμε και σας ευχαριστούμε γιατί πολλοί μας παρακολουθήσατε σε αυτό το ταξίδι στον πολιτισμό Made in Italy, σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά (με την ελπίδα να είναι όντως καλή…) και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το επόμενο αφιέρωμα που ετοιμάζεται τώρα και θα αρχίσει στις 22 Ιανουαρίου 2021, για το οποίο θα σας στείλουμε σχετική πρόσκληση λίγο πριν την ημερομηνία έναρξης.

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

Η όγδοη εβδομάδα

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι ακόμη διαθέσιμες στο διαδίκτυο έως τις 9 Δεκεμβρίου. Ειδικά, σας επισημαίνουμε:
- Loro, τέταρτη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, διαθέσιμη μόνο έως τις 3 Δεκεμβρίου,
- τις τέσσερις παραστάσεις της εκδήλωσης Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελβόνο, διαθέσιμες μόνο έως τις 30 Νοεμβρίου.

Από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο:
- Καπονάτα, όγδοη και τελευταία συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο, σας επισημαίνουμε:
- το κινηματογραφικό αφιέρωμα Η κουζίνα πάει σινεμά, με έξι ταινίες διαθέσιμες έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου,
- την εκδήλωση Πρωταγωνιστές στο διαδίκτυο,
με τρία επεισόδια της δημοφιλούς docu-series παραγωγής Netflix, Στο Τραπέζι του Σεφ, με τρεις επιφανείς εκπροσώπους της ιταλικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής στον κόσμο. Τα τρία επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν προβολή ως special screening event στην πλατφόρμα Shift72 τις ώρες και ημέρες που αναφέρονται στις σχετικές σελίδες. Ευχαριστούμε ειλικρινά το Netflix για τη συνεργασία. Για όσους δεν μπορέσουν να συνδεθούν την καθορισμένη ώρα ή/και θέλουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της docu-series Chef’s Table, μπορούν να την απολαύσουν ανά πάσα στιγμή στο Netflix.

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο
των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

Η έβδομη εβδομάδα

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Σινεμά Ο Παράδεισος, τρίτη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε, διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.
Επιπλέων, σας επισημαίνουμε την εκδήλωση Η κουζίνα πάει σινεμά, με έξι ταινίες αφιερωμένες στην 5η Εβδομάδα στην Ιταλική Κουζίνα στον Κόσμο, διαθέσιμες έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο:
- Loro, τέταρτη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου).
- Αυτό το άγριο σκοτάδι, τέταρτη παράσταση της εκδήλωσης Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελβόνο (στο διαδίκτυο έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου).
- Morricone docet, τρίτη συναυλία της εκδήλωσης Μουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Dolce & Gabbana: A Timeline, τέταρτη διαδρομή μόδας με μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζεται από το Athens-FilmFashionFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Ο Δάσκαλος χωρίς κανόνες, ντοκιμαντέρ στην βιογραφία του Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Tobia Scarpa, τέταρτο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Το σχήμα των ιδεών. Η Ιταλία του ντιζάιν. που παρουσιάζεται από το MilanoDesignFilmFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Αρνί κοκκινιστό, έβδομη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

<><><>18.11.2020<><><>
NEW’: η κουζίνα πάει σινεμά
<><><><><><><><><><>

***** Η έκτη εβδομάδα *****

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Νιότη, τρίτη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο:
- Σινεμά Ο Παράδεισος, τρίτη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε, (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου).
- The other side, δευτερη (βίντεο)χορογραφία της εκδήλωσης Ο Χορός στα χρόνια της πανδημίας, μια δημιουργία του Aterballetto (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- The Great Italian, δεύτερο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Οι Δάσκαλοι της Ιταλικής γαστρονομίας, ένα αφιέρωμα στον Πελεγκρίνο Αρτούζι και στον Γκουαλτιέρο Μαρκέζι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Επτά Δευτέρες, έκτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Μπαρμπούνια με σαλτσούλα, έκτη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Οι κασάτες, έκτο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

***** Η πέμπτη εβδομάδα *****

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Το τέλειο χτύπημα, δεύτερη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε, διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.
Επιπλέον, σας επισημαίνουμε την ημέρα αφιερωμένη στο Italian Design Day 2020 που γίνει διαδικτυακά λόγω πανδημίας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από 19:00 έως 22:00 με δύο ντοκιμαντέρ (Επτά δισεκατομμύρια και Η δύναμη του αρχείου) και την μαγνητοσκόπηση της ομιλίας Earth Stations, διαθέσιμη στο διαδίκτυο από τις 20:00 έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο:
- Νιότη, τρίτη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου).
- Ύστερα από τη μάχη, τρίτη παράσταση της εκδήλωσης Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελβόνο (στο διαδίκτυο έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου).
- Route 3: Νάπολι – Μιλάνο, τρίτη διαδρομή μόδας με μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζεται από το Athens-FilmFashionFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Το τρίτο μυστικό, πέμπτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Maddalena, τρίτο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Το σχήμα των ιδεών. Η Ιταλία του ντιζάιν που παρουσιάζεται από το MilanoDesignFilmFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Κανόλι, πέμπτη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
- Τα μακαρόνια πριν τον Μάρκο Πόλο, πέμπτο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

***** Η τέταρτη εβδομάδα *****

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Εκεί πού χτυπά η καρδιά μου, δεύτερη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Το τέλειο χτύπημα, δεύτερη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου).

- Σώμα με σώμα, εξαιρετικό ντοκιμαντέρ τραβηγμένο από τον Μάριο Μπρέντα και Κάριν Ντε Βιλέρς στην διάρκεια των προβών της παράστασης Ορχιδέες (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- South by south, δεύτερη συναυλία της εκδήλωσης Μουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Θανάσιμα τραυματισμένος, τέταρτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Ζυμαρικά ’νκασάτα α μισινίζι, συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Το κρασί του “Μαρσάλα», τέταρτο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

***** Η τρίτη εβδομάδα *****

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Θα σε περιμένω πάντα, πρώτη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Εκεί πού χτυπά η καρδιά μου, δεύτερη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου).

- Ορχιδέες, δεύτερη παράσταση της εκδήλωσης Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελβόνο (στο διαδίκτυο έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου).

- Route 2: Μιλάνο αλερετούρ, δεύτερη διαδρομή μόδας με μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζεται από το Athens-FilmFashionFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Επιστροφή στις ρίζες, τρίτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- La cupola, δεύτερο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Το σχήμα των ιδεών. Η Ιταλία του ντιζάιν, που παρουσιάζεται από το MilanoDesignFilmFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Γαύρος με κρέμα από κρεμμύδι, τρίτη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Η καναμέλα, τρίτο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα
(στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

***** Η δεύτερη εβδομάδα *****

του διαδικτυακού αφιερώματος είναι πολύ γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, σας επισημαίνουμε την ταινία Η τέλεια ομορφιά του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο, διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Θα σε περιμένω πάντα, πρώτη ταινία του αφιερώματος Ο Μορικόνε του Τορνατόρε (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου).

- 1 Meter closer, πρώτη (βίντεο)χορογραφία της εκδήλωσης Ο Χορός στα χρόνια της πανδημίας, μια δημιουργία του Aterballetto (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
- Πρωτοχρονιά, δεύτερη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Casa Artusi στην Φορλιμπόπολι, πρώτο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Οι Δάσκαλοι της Ιταλικής γαστρονομίας, ένα αφιέρωμα στον Πελεγκρίνο Αρτούζι και στον Γκουαλτιέρο Μαρκέζι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Μακαρόνια με σάλτσα κοραλίνα, δεύτερη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

- Τα “αραντσίνε” του Μονταλμπάνο, δεύτερο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες σε streaming στην πλατφόρμα Shift72 είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

Η πρώτη εβδομάδα

του διαδικτυακού αφιερώματος στον πολιτισμό made in italy είναι γεμάτη από εκδηλώσεις αφού αποτελεί την αρχή του…

 • Από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
 • - Η τέλεια ομορφιά, πρώτη ταινία του αφιερώματος Ο τελευταίος Σορεντίνο (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου).

  - Ευαγγέλιο, πρώτη παράσταση της εκδήλωσης Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελβόνο (στο διαδίκτυο έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου).

  - Suite grecosalentina, πρώτη συναυλία της εκδήλωσης Μουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

  - Route 1: Parma-Venezia, πρώτη διαδρομή μόδας με μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζεται από το Athens-FilmFashionFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

 • Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
 • - Η πρώτη υπόθεση, πρώτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς Ο νεαρός Μονταλμπάνο (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

  - Driving Dreams, πρώτο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης Το σχήμα των ιδεών. Η Ιταλία του ντιζάιν. που παρουσιάζεται από το MilanoDesignFilmFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

  - Ζυμαρικά αλά Νόρμα, πρώτη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος Γεύμα με τον Καμιλέρι (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

  - Η Ελληνική Σικελία στο τραπέζι, πρώτο από τα Σικελικά τσιμπολογίματα (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

  Στην ιστοσελίδα θα βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων

  Trovate sul sito il calendario completo degli eventi proposti.

  Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , , , .