Εκθεση COMICS

Συμμετέχουμε στην έκθεση COMICS «Λόγια και Εικόνες», στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, πρωτοβουλία του συλλόγου AIAL, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή έργων δύο καλλιτεχνών, ενός ‘Ελληνα και ενός Ιταλού, εκπρόσωποι της σύγχρονης παραγωγής COMICS στις δύο χώρες. Δυο καλλιτέχνες, που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ονόματα στον απέραντο κόσμο των κόμικς που εκφράζονται σε ένα μοναδικό και προσωπικό στυλ.
Επιμελητής της έκθεσης: Αντώνης Ράλλης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο ΑΚΤΟ – Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού – Αθήνα.

Το project περιλαμβάνει την έκθεση των έργων διαφόρων μεγεθών, τη μετάφραση των κειμένων, έναν κατάλογο των έργων και την παρουσία ενός από τους καλλιτέχνες για την έναρξη της έκθεσης σε κάθε στάση.
Το ταξίδι της εκδήλωσης θα συμπληρώσει μια διαδρομή από 8 στάσεις στην Ελλάδα και 5 στην Ιταλία.

Στην Πάτρα, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, τα έργα εκτίθονται από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου στο πολυχώρος εκδηλώσεων ‘Αγορά Αργυρή‘.


Οι καλλιτέχνες, Γιώργος Μπότσος και Giuseppe Palumbo, είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής σκηνής Comics και συνεργάτες του περιοδικού Babel, που συνέβαλε με μοναδικό τρόπο στη διάδοση και την εδραίωση της καλλιτεχνικής ποιότητας κόμικς στην Ελλάδα. ‘Εχουν συνυπάρξει πολλές φορές σε εκδόσεις και μεγάλες εκθέσεις στις δύο χώρες.
H αγάπη τους για γραφή και αφήγηση συνδέεται με τη σχέση τους της εικόνας που πάντα ψάχνει για τις διαφορετικές εκδόσεις και εκφράζεται μέσα στην δημιουργία τους.

Συντονιστείτε: Radi©Ateneradioateneventi

The Best news
Patras events

video edited by Y. Botsos – δημοσίευση AIAL

mostra COMICS a patrasso from aial_leros on Vimeo.

<><><><><><><><><><><><>
για την ανάγνωση ενός μέρους του καταλόγου

κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

facebook

κάντε κλίκ: Η ΕΚΘΕΣΗ COMICS ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 30 Μαρτίου 2018
Η έκθεση Comics συμπεριλαμβάνεται στο Φεστιβάλ των Δύο Πολιτισμών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας TempoForte Ελλάδα & Ιταλία 2018 και θα παρουσιαστεί από τις 13 έως τις 16 Απριλίου στην Τεχνόπολη (Αθήνα)

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Εκδηλώσεις, Συνεργασίες – Ετικέτες: , , , , , .