Ζύμη για πίτσα (σπιτίσια)

Υλικά και δόσεις για 4 άτομα

  • 250 γρ αλεύρι τύπου 00 κοσκινισμένο
  • 12 γρ. μαγιά μπύρας
  • 125 γρ. νερό
  • 25 γρ ελαιόλαδο
  • 5 γρ αλάτι

Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και το τοποθετείτε το στο τραπέζι σαν σιντριβάνι. Στη μέση βάζετε την μαγιά λιωμένη σε χλιαρό νερό.
  2. Ζυμώστε και δουλέψτε το αλέτρι μέχρι να πετύχετε μια ζύμη μαλακή και ομοιογενή.
  3. Δουλέψτε κι άλλο, τραβώντας την και μακρύνοντάς την μέχρι που θα έχει κάποια ελαστικότητα.
  4. Κάντε την ένα καρβελάκι, χαράξτε ένα σταυρό πάνω της, βάλτε την σε ένα μπολ και σκεπαστέ την.
  5. Αφήστε την να φουσκώσει σε μέρος χλιαρό για 3 ώρες περίπου.
  6. Όταν η ζύμη θα έχει διπλασιάσει σχεδόν τον όγκο της, πιεστέ την με την παλάμη σας και έπειτα με τον πλάστη στρώστε την σαν δίσκο πάχους μισού πόντου περίπου.
  7. Βάλτε την σε ένα ταψί φούρνου αλειμμένο με λάδι ή επενδυμένο με χαρτί φούρνου και πιέστε την μέχρι να σκεπάσει τον πάτο αλλά αφήνοντας τις άκρες ποιο χονδρές.
  8. Βάλτε πάνω ντομάτες κ.τ.λ. αφήνοντας ελευθέρους 2 πόντους της ζύμης των ακρών.

Να δείτε Video

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Ιταλική Κουζίνα.