Limoncello di Sorrento

Συστατικά

Για να φτιάξετε ενάμιση λίτρο Λεμοντσελλο προμηθευτείτε αυτά τα υλικά:

  • 10 λεμόνια μεσαίου μεγέθους
  • 1 λίτρο αλκοόλ 90°
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • μισό λίτρο νερό

Ετοιμασία

Πρώτα πλένετε προσεκτικά τα λεμόνια και κόβετε τη φλούδα τους πολύ λεπτή προσέχοντας να μην κόψετε και το λευκό. Κόβετε τις φλούδες σε μικρές λωρίδες.

Βάλτε τις σε ένα στεγανό γυάλινο δοχείο και ρίξτε επάνω όλο το λίτρο αλκοόλ, κλείστε και αφήστε τις μέσα 15 μέρες.

Αφού περάσουν οι 15 μέρες ετοιμάστε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη. Σε μια κατσαρολίτσα ρίξτε τη ζάχαρη και νερό ταυτόχρονα, έπειτα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Σβήστε και αφήστε να κρυώνει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ενώστε το σιρόπι με το αλκοόλ ανακατεύοντας καλά. Πάρτε ένα δεύτερο δοχείο και μεταφέρετε εκεί όλο το λικέρ σουρώνοντάς το με ένα χωνί επενδυμένο με γάζα ή με χαρτί φίλτρου. Να επαναλάβετε την διαδικασία αντίθετα μια δεύτερη φορά, στύβοντας καλά τις μικρές φλούδες λεμονιού.

Τέλος, πάντα χρησιμοποιώντας το χωνί φίλτρο, γεμίστε τα μπουκάλια, κλείστε τα και βάλτε τα σε ένα στεγνό ντουλάπι.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Ιταλική Κουζίνα.